Een aantal jaar geleden was VAB op zoek naar externe partners die hen konden helpen bij het vinden van de geschikte kandidaten voor het marketing & IT team. Tot op heden heeft recurv een aantal vacatures weten in te vullen door de juiste profielen aan te brengen. Hoe is de samenwerking tussen VAB en recurv ontstaan? Hoe was de ervaring? Ontdek en lees het allemaal in het interview met Lynn Van Puyvelde, HR – Recruiter bij VAB.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met recurv?

Lynn V.P. – Ikzelf (Lynn) zit nu 2 jaar in mijn functie maar de samenwerking met recurv was er reeds voor mijn tijd bij VAB. De samenwerking is door de toenmalige HR-manager opgezet geweest.

Gezien ik nieuw in de functie was, ben ik op dat moment verder gegaan met de partnerships die er waren. Nadien heb ik deze geëvalueerd en recurv is gebleven.

Wat heeft jullie overtuigd om een samenwerking met recurv aan te gaan? 

Lynn V.P. – De overtuiging kwam vanuit de business om met recurv samen te werken. Het digitale en marketing team bestaat uit heel wat mensen die via recurv komen, zij bouwen reeds enige tijd aan ons digitale verhaal.

Matthias en Simon hadden hun huiswerk goed gemaakt. Dankzij hun inhoudelijke kennis en directe link met de business, begrepen zij het totaalplaatje van onze digitale transformatie snel en goed. Zo gaven ze ons een sterk vertrouwen dat zij de juiste partij waren om mee verder te blijven werken.

Voor welke functies (vast of freelance) zochten jullie kandidaten?

Lynn V.P. – De zoektocht via recurv ging over vaste functies:

  • Digital Marketing Manager,
  • 2 medewerkers voor het Digital team:
    • 1 digitale techneut,
    • 1 marketeer voor online campagnes, SEO, E-mailmarketing, ..
  • Go2Market Manager,
  • Digital Safety/Project Coördinator (digital/IT),
  • Sales Manager VAB-Media.

Hoe hebben de geplaatste kandidaten kunnen meewerken aan de digitalisatie bij VAB? 

Lynn V.P. – Enkele jaren geleden werden er voorbereidingen getroffen naar een digitale omwenteling. In het marketing team was er een wissel in het management en de nieuwe Marketing Manager zag de nood om het digitale team uit te breiden. We moesten meer onderbouwd werken en meer kennis in huis halen (voor o.a. campagnes en e-mailmarketing). Recurv heeft daarvoor enkele key functies ingevuld en zo hebben wij de voorbereidingsfase goed bevonden.

Sinds kort heeft de digitalisering een vaste plek gekregen in de strategie van ons bedrijf. We zullen de verzamelde kennis en kunde dus meer en meer omzetten naar de praktijk. Dit in o.a. apps voor onze klanten en een nieuwe Dynamics omgeving voor de collega’s.

Hoe hebben jullie de dienstverlening van recurv ervaren?

Lynn V.P. – Indien we budget vrijmaken om te werken met externe partners, dan gaan wij voor een samenwerking met recurv omdat zij (Matthias en Simon) het reilen en zeilen binnen het marketing & IT team kennen.

De opstart van een vacature via recurv verloopt steeds feilloos. De recruiters weten de vacatures in te vullen binnen een aanvaardbare tijd aan een aanvaardbare kostprijs. De kandidaten die voorgesteld worden en de daarbij horende slaagkansen zitten goed. Twijfels worden aan het begin steeds afgecheckt. Ook recurv’s communicatiestijl past bij VAB: achter de veren zitten waar nodig en rechttoe rechtaan zeggen waar het op staat.

Af en toe krijgen we kandidaten voorgesteld die net té veel ervaring hebben of net té duur zijn maar kwestie van samenwerking en voorstelling is dit altijd heel vlot gegaan.

Wat was de reden dat jullie steeds voor recurv kozen?

Lynn V.P. – Het is niet evident om een grote tijdsinvestering te maken in één specifieke vacature, terwijl er nog tal van andere functies ook de juiste aandacht en focus nodig hebben. Bij recurv weet ik dat het om een dedicated search gaat. Zo kan ik de vacatures doorgeven en weten dat het in orde komt.

Zou je anderen aanbevelen om kandidaten via recurv te zoeken?

Lynn V.P. –  Zeker wel. Er is geen reden waarom we dat niet zouden doen. Als de samenwerking binnen de core business past, dan lost recurv de verwachtingen in. Wij (bij VAB) staan altijd open voor feedback om samen tot een win-win te komen.