Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, is de kans groot dat je op LinkedIn tussen de vacatures kijkt. De zoektocht naar een job kan lang duren en uiteindelijk vind je niet meteen waar je naar op zoek was. Zou het dan niet fijn zijn als de job naar je toe komt omdat een recruiter jou heeft gevonden? Wij geven jou enkele tips om jouw LinkedIn-profiel vindbaar te maken.

#1 – Profiel op openbaar zetten

De belangrijkste stap om jouw profiel vindbaar te maken, is door deze op openbaar te zetten. Met deze optie is er al heel wat informatie over jou zichtbaar, hoewel je er ook voor kan kiezen welke delen op jouw profiel je wil verbergen (activiteiten, bijdragen, …).

#2 – Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Ben je actief/passief op zoek naar een nieuwe job? Schakel dan een alert in zodat recruiters weten dat jij beschikbaar bent op de arbeidsmarkt. Don’t worry, jouw huidige werkgever kan niet zien dat jij op zoek bent .

#3 – Persoonlijke URL

Zorg ervoor dat jouw voornaam + achternaam in de URL staan. Zo kunnen recruiters, die jou Googlen, jouw profiel sneller terugvinden.

Hoe: ga naar https://www.linkedin.com/public-profile/settings en pas rechts bij ‘aangepaste URL bewerken’ jouw URL aan.

#4 – Headline

In jouw headline benoem je heel precies jouw functietitel. Noem je jezelf een ‘Digital Wizard’? That sounds pretty cool maar weet dat je op een dergelijke zoekterm niet gevonden zal worden. ‘Digital Marketeer’ daarentegen zal jou naar een hogere plek brengen in de zoekresultaten (van de recruiter(s).  Heb je bepaalde specialisaties? Benoem ze dan mee in jouw headline.

 #5 – Intro

Een intro geeft jou de kans om in een samenvatting uit te leggen wie jij bent en wat jij vooral doet. Zet jouw specialisaties in de kijker en benoem enkele vaardigheden.

#6 – Werkervaring

Bij het gedeelte ‘werkervaring’ geef je de volgende zaken mee:

  • Functietitel,
  • Bedrijf,
  • Periode,
  • Een korte beschrijving van jouw job/project.

#7 – Vaardigheden

Beschik je over specifieke vaardigheden? Som ze op en laat ze onderschrijven door connecties of personen waarmee je hebt samengewerkt. Indien je kennis hebt van bepaalde tools, dan is het zeker de moeite om ze te vermelden.

Zo, dit waren onze tips om jouw LinkedIn-profiel vindbaar te maken. Ga jij ze toepassen?